Félelmeink legyőzése a PrivátCoaching segítségével!

FÉLELEM. Egyik legősibb és legtermészetesebb emberi reakciónk. Reakció arra, ami az embert az ismeretlenhez fűzi. A félelem tesz minket óvatossá, általa tudjuk hatékonyan megvédeni magunkat és környezetünket. De vajon a mai ember félelmei valós félelmek?

Mitől félünk a hétköznapokban?
Félünk …
a bizonytalan jövőtől, a párválasztástól,
a munkahelyváltástól, a munkahelyi konfliktusoktól,
a gyerekvállalástól, a környezetünk elvárásaitól.

A félelem, mint lelki tényező, gátolja vagy teljesen leállítja fejlődésünket. Úgy érezzük, az életünk nem halad tovább, nem jutunk egyről a kettőre, ugyanazok a problémák jelentkeznek időről-időre. Nem vagyunk boldogok és elégedettek, a siker szele csak időnként érint meg bennünket. Bizonytalanok, elégedetlenek vagyunk. Félelmeinkkel kapcsolatban kérdések egész sora cikázik nap, mint nap a fejünkben:

Mi lesz, ha nem hozok jó döntést?
Mi történik, ha mégsem vagyok képes rá?
Mi lesz, ha nem leszek jó anya/apa?
Mi lesz, ha kudarcot vallok?
Mi lesz, ha nem ő az igazi?

Ezek azok a kérdések, melyeket hosszú – hosszú éveken keresztül teszünk fel magunknak, de a válaszra hiába várunk. A segítséget ilyenkor egy külső személytől vagy valamilyen módszertől remélünk. Hogyan tesszük mindezt? Elolvasunk egy a témához kapcsolódó könyvet, beiratkozunk különféle tanfolyamokra, megvitatjuk a problémát ismerőseinkkel, családtagjainkkal (akik mellesleg hasonló helyzetben vannak). De mi történik akkor, ha már mindent kipróbáltunk a félelmünk mégsem csillapodott, a kérdések még mindig ott motoszkálnak bennünk? Mit tegyünk? Törődjünk bele, hogy kudarcot vallottunk? Vagy küzdjünk? Én a küzdelem mellett teszem le a voksom, magánéleti coachként a megértést, megismerést tartom a leghatékonyabb eszköznek a félelem leküzdésében.

„Az ember nem fél megtenni azt, amit jól csinál.”
Wellington hercege

Ismerjük meg tehát félelmeinket, és legyőzésük érdekében tegyük fel magunknak a következő kérdéseket.
Mi az, amitől valójában félek?
Mi váltotta ki bennem ezt az érzést?
Milyen helyzetekben érzem ezt a félelmet?
Mikor vagyok bizonytalan?
Képes vagyok megváltozni?

Ismerjük meg a bennünk rejlő lehetőségeket, térképezzük fel a korlátainkat, melyeket hosszú évek alatt állítottunk fel magunknak. Változtassuk, alakítsuk életünket, úgy hogy jól érezzük magunkat benne. Ebben a fejlesztő, felfedező munkában tud a PrivátCoaching segítséget nyújtani Önnek. Fejlesztő beszélgetések alkalmával segít a coach, mint külső, elfogulatlan szemlélő rávilágítani azokra a lehetőségekre, melyek Önben rejlenek. A coaching e speciális formája kifejezetten a magánembereknek kínál megoldási lehetőséget problémáik, félelmeik leküzdésében. A titok a fejlesztésben rejlik, ha Ön ezt a módszert választja, félelmei leküzdése közben fejlődik személyisége, önismerete. A PrivátCoaching ugyanis nem kész megoldásokat kínál, hanem egyénre szabott fejlesztést. A PrivátCoaching a magánembert segíti, az egyénre koncentrál. Teszi mindezt azért, hogy az élet minden területén kiegyensúlyozottak, sikeresek, tudatosak lehessünk.
A módszer első sikereit az üzleti életben aratta, nem csoda, hogy a magánéleti problémák megoldásában is jelentős sikereket ér el. Tegyen egy felfedezést saját félelemével, problémájával kapcsolatban és próbálja ki a PrivátCoachingot!

Várom kérdéseit, jelentkezését!

Kovács Ildikó
magánéleti coach
web: www.privatcoaching.hu
@: ki [bejgli] privatcoaching.hu
tel: 70/9477-142
 


Letölthető dokumentumok:


Fel az oldal tetejére
 
Főoldal | Bemutatkozás | Coaching | Coaching folyamata | Módszerek | Online coaching | Elérhetőségek | Árak | Ajánlott irodalom és linkek | Aktualitások | Publikációk
 


coach, coaching