Tavaszi megújulás coachinggal - Bébi Kurír cikk

Új kifejezés kezd elterjedni a köztudatban, ha a magánéleti problémák megoldása kerül szóba: a coaching (ejtsd: kócsing).

Az üzleti életben eredményesen alkalmazott módszer, párkapcsolati, önismereti és karrier kérdések megoldásában is hatékonyan alkalmazható. A coaching, nem más, mint egy beszélgetés coach és ügyfele között. Kérdés és felelet. A beszélgetések alkalmával a coach egyénre szabott fejlesztést végez. Itt nincsenek kész megoldások, mindig az ügyfél élethelyzetének, problémájának megfelelően alakul a coaching ülés.

Ha a magánéletünk boldog és kiegyensúlyozott, életünk többi területén is eredményesek, sikeresek leszünk.

Legősibb és legfontosabb női szerepünk, az anyaság. Egykor ebben az egy szerepben kellett tökéleteset alakítanunk az élet színpadán, ma azonban sokkal több területen kell kiváló eredménnyel helyt állnunk. Az iskolák, a munka és karrier után (persze, ha mindegyik területen sikereket értünk el), végre anyák is lehetünk, és ha már anyák lettünk, legyünk JÓ ANYÁK. Nem csak egyszerűen anyák, hanem JÓ ANYÁK. Ez a társadalmi elvárás feszültséget kelt a legtöbb nőben.
- Mit is jelent valójában, hogy valaki JÓ ANYA?
- A gyermeke vendégségben szépen viselkedik?
- Hamar meg tanul járni és beszélni?
- Mindig csinos és mosolygós a kedves anyuka?

Kedves Anyuka/leendő Anyuka, szerinted milyen a JÓ ANYA?

Te milyen anyuka szeretnél lenni?
Feltetted magadnak valaha ezeket a kérdéseket? És elgondolkodtál a válaszokon? Még nem? Semmi baj! Soha nem késő! A megválaszolatlan kérdések, meg nem oldott problémák, le nem zárt konfliktus helyzetek feszültséget keltenek bennünk. Ezért nem árt időnként meghallani a saját kérdéseinket. És választ adni ezekre.
Életünkben talán az anyaság okozza a legnagyobb változást. Gondoljunk csak bele, mennyi minden történik velünk már a baba érkezése előtt. Átalakul a testünk, megváltozik a hangulatunk, hirtelen ketten leszünk. A szülés, és az első néhány hónap szinte minden perce valami újdonságot hordoz magában. Valaki könnyebben éli meg ezt a sok változást, valaki nehezebben. Az anyaság első 3 éve szinte csak az újról, a változásról szól. Nem könnyű ebben az időszakban megteremteni az egyensúlyt, a harmóniát. Mint minden más, magánéletünk harmóniájának megteremtése is sok odafigyelést, kitartó munkát igényel.

A tavasz a megújulás évszaka, ilyenkor a természet újra életre kell. Tegyük mi is ezt! Elég volt a szürkeségből, a fáradt beletörődésből, ne cipeljük tovább a problémákat, üljünk le és keressük meg a megoldásokat. Minden egyes megoldott probléma közelebb visz a boldogsághoz. Írjuk tehát össze, mi az, ami már régóta foglalkoztat minket. Mi az, ami feszültséget okoz? Mi az, amit már régóta halogatok? Vegyük számba a bennünk felmerülő kérdéseket, gondoljuk végig problémáinkat és akár csendben magunkba mélyedve vagy egy külső személy segítségével keressük meg a megoldásokat.

„Ha kéred, elkísérlek az úton, meg is mutatom a forrást. De a forrásból innod már neked kell!” (Zen mondás)

Kellemes tavaszi megújulást kívánok!

Kovács Ildikó
coach

A cikk a Bébi Kurír 2009-es tavaszi számában jelent meg.


Letölthető dokumentumok:


Fel az oldal tetejére
 
Főoldal | Bemutatkozás | Coaching | Coaching folyamata | Módszerek | Online coaching | Elérhetőségek | Árak | Ajánlott irodalom és linkek | Aktualitások | Publikációk
 


coach, coaching